Президентът Румен Радев бе запознат с рисковете за националната сигурност

...
Президентът Румен Радев бе запознат с рисковете за националната сигурност
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност ще организира международна дискусия за създаване на минимален стандарт за управление на риска

Президентът Румен Радев бе осведомен с рисковете за националната сигурност и оферти за понижаване на пътнотранспортния травматизъм. Констатирано бе, че има недостиг от държавни политики в областта на сигурността на придвижването по пътищата, оповестиха от Института за пътна сигурност след срещата си с президента в сряда.

Президентът възприе концепцията за смяна на модела за ръководство на сигурността на придвижването по пътищата. При в този момент настоящия модел на споделената отговорност не ясно кой носи общата отговорност за пътната сигурност и той е стар и неефикасен, оповестиха още специалистите от неправителствената организация.

Всички участници в срещата са се обединили, че е нужен експертен спор по тематиката, като отговорността за това е на българското държавно управление. Представителите на Института за пътна сигурност са поели ангажимент да провеждат интернационална полемика за нуждата от основаване на най-малък стандарт за ръководство на риска. Отправен е бил апел към всички виновни за сигурността на придвижването по пътищата в България да стартират да работят експертно и дейно за ограничение на пътнотранспортните катастрофи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР