Президентът Румен Радев бе гост на церемонията по дипломирането на

...
Президентът Румен Радев бе гост на церемонията по дипломирането на
Коментари Харесай

Американският университет: 197 бакалаври от 17 държави получиха дипломите си на тържествена церемония

Президентът Румен Радев бе посетител на церемонията по дипломирането на 25-ия випуск в Американския университет. " Вярвам, че младежите от десетки страни, които избраха за свое семейство Американския университет и одобриха красивия Благоевград за собствен втори дом, ще бъдат образец за своето и за идващите генерации ", поздрави абитуриентите президентът, като част от приветствието си произнесе на британски език.

На церемонията по дипломиране на 197 бакалаври от 17 страни и 21 магистри, участваха княгиня Мария Луиза, Елена Поптодорова и други Почетен оратор бе министърът на икономическото развиване на Косово Валдрин Лука, който е приключил АУБ през 2005 година

Предприемачът, ученик на АУБ, Елвин Гури получи специфичната премия на княгиня Мария-Луиза Почетното звание " Доктор хонорис идея " пък бе присъдено на световноизвестния академик проф. Минко Балкански.

57% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и Съединени американски щати. И тази година най-вече са завършващите " Бизнес администрация " (39%), следвани от " Журналистика и всеобщи връзки " (13%), " Икономика " (11%) и " Информационни системи " (11%).

Благодарение на просветителната система liberal arts, 63% приключват висшето си обучение с две специалности. АУБ е единствената просветителна институция в района, която дава тази опция и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР