Президентът Румен Радев бе гост на Международната годишна среща Next

...
Президентът Румен Радев бе гост на Международната годишна среща Next
Коментари Харесай

Държавният глава: Семейните фирми са гръбнакът на икономиките по цял свят и могат да допринесат за възстановяването им от кризите 

Президентът Румен Радев бе посетител на Международната годишна среща „ Next Generation “ на Световната организация на фамилния бизнес, която сплотява членове в над 60 страни на 5 континента

Семейните компании са гръбнакът на стопанските системи по целия свят и могат да допринесат за възобновяване им от рецесиите. Това съобщи президентът Румен Радев на Международната годишна среща „ Next Generation “ на Световната организация на фамилния бизнес, която сплотява членове в над 60 страни на 5 континента. Събитието, което всяка година се организира на друг континент, събира близо 150 младежи от 28 страни, наследници на едни от най-успешните фамилни компании в света. Целта на форума е да бъдат разисквани проблемите, провокации и упованията, пред които се изправят в ръководенето на своя фамилен бизнес. След двегодишно отсрочване поради пандемията тази година срещата за първи път се организира в България, като хазаин е „ Сдружение на фамилния бизнес – България “, в което членуват 57 български фамилни компании.

„В България дребните фамилни предприятия, някои от които съществуват от повече от три генерации, обезпечават работни места и генерират обилни приходи“, уточни президентът. Той посочи специфичния темперамент на фамилните компании, които имат за цел да се развиват в продължение на генерации, с цел да бъде предаден бизнесът по-силен, за разлика от корпоративните субекти, които са насочени най-вече към финансовата възвръщаемост в кратковременен проект. По думите на президента е належащо държавните управления да поддържат фамилния бизнес, тъй като той носи полезности, които могат да допринесат за превъзмогването на днешните провокации.

„ Вземането на решения в фамилния бизнес се основава на общи полезности в фамилията, които дават в допълнение възприятие за горделивост и са конкурентно преимущество “, акцентира президентът. Президентът изрази убеденост, че фамилният бизнес ще успее да се оправи и с рецесиите, подбудени от пандемията и растежа в цените на енергийните запаси и ще способства за възобновяване, устойчивостта и растежа на стопанските системи.

Държавният глава открои пред представителите на фамилния бизнес преимуществата на стран
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР