Президентът Румен Радев бави връчването на проучвателен мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев бави връчването на проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Михаил Миков: В момента целият бизнес постоянно плаче на прага на държавата

Президентът Румен Радев бави връчването на изследователски мандат за сформиране на кабинет.

Очевидно е, че ще имаме една реплика на парламентарна активност. Целта на цялата история е да не се поеме политическа отговорност. Голямата фрагментарност на Народното събрание не дава опция за устойчиво болшинство. В тази обстановка се вършат всевъзможни маневри - можеше през днешния ден на първо четене да мине закон, който е неоспорим, и тогава да се карат по всякакви въпроси. Това съобщи ръководителят на 42-ото Народно заседание и някогашен водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му другите възможности, показани от служебния министър на финансите Росица Велкова, се касаят до разнообразни подходи. Единият от тях е увеличение на недостига и подкрепяне на най-силно ударените от спешната обстановка, а другият - стесняване на недостига и прекъсване на заплатите.
" При преобладаващо дясно болшинство е ясно, че нищо положително няма да чака българските гласоподаватели, които са на работна заплата или пенсия ", счита той.

Според него идните зимни месеци ще бъдат изпитани от работещите, пенсионерите и фамилиите в България.

" В тази обстановка обаче липсва схващане да се диференцира подпомагането. В момента целият бизнес непрекъснато плаче на прага на страната. Когато подкрепяме непознати вложители за бизнеса им с електрическата енергия, излиза, че българският жител заплаща част от обезщетенията на едрия непознат бизнес, който създава в България и заплаща български заплати - болен здрав носи ", разяснява някогашният ръководител на Народно събрание.

Миков разкритикува решението на служебния кабинет да се откаже от двойната цена за ток за битовите консуматори и я дефинира като антисоциална.

" Един бизнес се развива на гърба на българския възпитаник и българското семейство ", безапелационен бе той.
Бившият водач на Българска социалистическа партия дискутира и абсурда в Народното събрание, обвързван с евентуалното връщане на хартиените бюлетини.

" Бил съм на кардиналната позиция, че хората не би трябвало да бъдат ограничавани да гласоподават само електронно. Тогава Българска социалистическа партия пропагандираше електронното гласоподаване. На другия ден им е пристигнал акълът и е допустимо да се търсят решения, като считат, че по този метод ще получат поток от гласоподаватели. Дали си с 25 или 26 мандата, няма значение - ти не си фактор в българската политика. Това е обстановката с Българска социалистическа партия ", установи Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият ръководител на Народното събрание заключи, че няма никакво значение на кого ще бъде връчен третият изследователски мандат, а какви взаимни отстъпки ще бъдат направени, с цел да се образува държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР