Президентът Росен Плевнелиев, Соломон Паси, Елена Поптодорова, общественици и организации

...
Президентът Росен Плевнелиев, Соломон Паси, Елена Поптодорова, общественици и организации
Коментари Харесай

Членството на България в ЕС и НАТО да се запише в Конституцията и да се забранят референдуми за напускане на евроатлантическите структури: Елена Поптодорова

Президентът Росен Плевнелиев, Соломон Паси, Елена Поптодорова, общественици и организации оферират участието на България в Европейския съюз и НАТО да се запише в Конституцията, както и да се забранят референдуми за овакантяване на евроатлантическите структури.

" Войната в Украйна сложи по напълно друг метод връзките в света. Искаме външната част, сигурността на страната, връзките ни с Европейски Съюз и НАТО да бъдат изречени ясно и еднопосочно в Конституцията. Нарастват признаците на предпочитание на избрани групи, поддръжници на Кремъл, да слагат под подозрение този статут на България ", сподели в предаването " Тази заран " Елена Поптодорова.

" Нека позволим Народното събрание да е институцията, където се вземат решение такива въпроси, а не на улицата ", уточни тя.

" В никакъв случай не става дума за възбрана на референдума като инструмент на демокрацията. Позовавам се на съществуващия текст в Конституцията, който не позволява осъществяване на референдуми по тематики като еврото. По тези въпроси се работи и с класифицирана информация ", добави тя.

" Какво чакаме през днешния ден – да забележим до каква степен ще стигнат диалозите на Владимир Путин и Ким Чен-ун със специфичния му трен. Последната им среща беше през 2019 година. Тогава Путин смяташе, че е медиатор сред Северна Корея и Запада. В момента Путин прави тотално превръщане на външната политика на Русия. Ако ние сме поддръжници на Кремъл, ние сме обричаме на раздвояване сред сегашния ни статут и неразбираема конструкция от организации – БРИКС, Северна Корея, Беларус, " световен Юг ", добави Елена Поптодорова.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР