Президентът Росен Плевнелиев се раздели с луксозната си вила в

...
Президентът Росен Плевнелиев се раздели с луксозната си вила в
Коментари Харесай

Стана ясно кой мастит бизнесмен е броил дебели пачки за хасиендата на Плевнелиев в село Баня

Президентът Росен Плевнелиев се раздели с първокласната си вила в разложкото село Баня. Той е продал парцела си на един от най-известните предприемачи в туроператорския и хотелиерския бизнес – притежателят на туристическа организация „ Перла турс “ Йордан Христов, който е и притежател на редица първокласни хотели по Черноморието и други градове в страната, в това число и в столицата, написа Струма бг.

Сделката е осъществена доскоро повече от два месеца. Според локални хора новият притежател е броил за първокласното жилище 550 хиляди евро. Какви са желанията на предприемача Йордан Христов за тузарския парцел, към момента не е ясно. Засега издигнатата от Росен Плевнелиев вила към момента е в същия тип и не се правят никакви ремонтни или освежителни действия по нея.

В прилежащия имот обаче е стартирало интензивно строителство. В парцела, който граничи с някогашната президентска къща, багери интензивно работят. Справка на „ Струма “ сподели, че този парцел също е платен, а новият притежател е изпълнителният шеф на една от водещите международни застрахователни компании в региона на общото обезпечаване Ей Ай Джи (AIG) – Венцислав Йотов. Там топзастрахователят ще построи двуетажна първокласна вила. Първият етаж на жилището се планува да бъде повсеместен и в него да се разположат кухненски бокс, просторна столова и дневна, а на втория – няколко спални. В двора пък ще има първокласно джакузи или дребен басейн.

Това е следващата къща в м. Камено на разложкото село Баня, или както я назовават локалните – „ Кварталът на богатите “. Новите притежатели Йордан Христов и Венцислав Йотов ще бъдат съседи на финансиста Камен Колчев и брачната половинка му Петя, която е първата българка, покорила Еверест, както и на братята Иво и Александър Прокопиеви. В непосредственост до богаташките парцели се намират и два от най-луксозните хотели в Баня – тризвезден и четиризвезден.

Росен Плевнелиев се раздели с къщата си след 10 години, през които, въпреки и рядко, отсядаше в нея дружно със синовете си. Какво е предизвикало четвъртия президент да продаде жилището си, не е ясно, само че е реалност, че той е купил различен парцел в село Баня, напълно покрай някогашната си къща, в който локални разясняват, че има намерение да построи нова вила.

Росен Плевнелиев купува парцела през 2007 година от Филип Харманджиев, който влага в земя в Баня още през 2004 година, когато цената на квадратния метър е към момента минимална – към 18 лева./кв.м. По това време Плевнелиев е в частния бизнес. През 2007 година, когато купува имота, той е измежду най-известните и наложили се предприемачи в страната.

Същата година Плевнелиев става член на управителния съвет на „ Конфедерация на работодателите и индустриалците в България “, определен е и за член и на борда на шефовете на „ Американска комерсиална камара “ и член на настоятелството на фондация „ За нашите деца “. Като заможен предприемач той издига доста бързо първокласно жилище в с. Баня, което построява във възрожденски жанр.

ъщата е на два етажа, първият от които самостоятелен като голяма всекидневна с камина, столова и кухненски бокс, а на втория – с няколко спални. До 2009 година, когато влиза в политиката и става министър на районното развиване, доста постоянно отсяда в Баня, съвсем всеки уикенд. Чести са и визитите му до 2011 година, когато е определен за президент, след което стартира да лимитира почивките си в първокласната вила в разложкото село.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР