Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира действията на институциите около т.нар.

...
Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира действията на институциите около т.нар.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Шпионската афера е автентична, България трябва да покаже характер

 Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира дейностите на институциите към така наречен шпионски скандал и даже ги дефинира като леко закъснели.

" Шпионската спекулация е достоверна. Много от дълго време стана ясна силата и размерът на съветската хибридна офанзива в България. За това са изписани не един или два отчета на ДАНС. Няма да не помни по какъв начин през 2015 година бе проведена най-голямата хибридна офанзива със съдействието на Русия ", съобщи Плевнелиев пред Нова тв.

Въпросът за него е до каква степен ще се навлезе надълбоко в тези мрежи, тъй като са доста съществени. Той даде за образец Черна гора, където Русия построила стопански и политически мрежи.

" Ние не изгонихме съветски сътрудници, когато доста други страни го направиха. Както постоянно, плащаме високата цена на личното си отвращение да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, по какъв начин отстояваме своята геополитическа посока. България би трябвало да покаже темперамент ", разяснява още Плевнелиев.

" Не един път и два пъти съм свиквал консултативния съвет по тематиката за Русия и нейната геополитика. Факт е, че има доста съветски разузнавачи и мрежи на въздействие, само че отново страната не реагира в най-правилния миг ", счита президентът.

Той намеси в абсурда и църквата ни и по какъв начин сме се срамували при визитата на папата.

" Българската православна черква от дълго време се трансформира във филиал на съветската и ни кара да се срамим. Тези неща, рано или късно, ще станат обект на българските институции за отбрана на националния интерес ", съобщи Плевнелиев.

Президентът уточни, че би трябвало да се върви крепко против всеки опит за смяна на геополитическите процеси.

Той свърза и сегашния президент Румен Радев с изместването на публичните полезности в България поради съветска дезинформация.

" Дотам сме я докарали, че президентът, в тирада за 6 септември, излиза и споделя, че от дълго време нямаме блян и сме изгубили нашата посока и цел. Нима това е по този начин? ", запита Плевнелиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР