Президентът Реджеп Тайип Ердоган одобри решенията на Висшия военен съвет

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган одобри решенията на Висшия военен съвет
Коментари Харесай

Ердоган одобри нови командващи видовете въоръжени сили в армията на Турция

Президентът Реджеп Тайип Ердоган утвърди решенията на Висшия боен съвет (ВВС) от 2 август за кадрови промени във висшия ешелон на турските въоръжени сили, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА), представена от Фокус. Съгласно тях, командващ на сухопътните войски става досегашният командващ на жандармерията армейски военачалник Яшар Гюлер; на Военноморски сили – досегашният началник-щаб на Военноморски сили корпусен адмирал Аднан Йозбал; на Военновъздушни сили – досегашният командващ на бойната авиация армейски военачалник Хасан Кючюкакюз.

По традиция на постоянните съвещания на Военновъздушни сили се преглежда служебното състояние на настоящите генерали/адмирали и полковници в турските въоръжени сили. На някои от тях се присвоява по-високо военно звание и се назначават на по-високи длъжности; на други се удължава срокът за престой в звание и длъжност; а трети минават в запаса заради навършени години за пенсиониране или противоречие на периодите за престой в звание и служба.

Конкретно на вчерашното съвещание на Военновъздушни сили на 6 генерали/адмирали е присвоено по-високо военно звание; на 61 полковници е присвоено първо генералско/адмиралско звание; на 8 генерали е продължен срокът за престой в звание с една година, а на 168 полковници е продължен срокът за престой в звание с две години. Кадровите промени в турската войска влизат в действие от 30 август, показва още ДХА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР