Президентът разказа, че Киев се е опитал да атакува нашите

...
Президентът разказа, че Киев се е опитал да атакува нашите
Коментари Харесай

Путин за ответните удари по енергийната инфраструктура на Украйна: „Това не е всичко, което можем да направим“

Президентът описа, че Киев се е опитал да нападна нашите кораби със заминирани подводни дронове

Владимир Путин се срещна с публицисти в Сочи след приключването на договарянията сред Армения и Азербайджан. Ето въпросите, на които той отговори:

Можете ли да кажете какво беше изхвърлено от крайния вид на взаимното заявление?

- Мога ли да кажа? Мога! Но не е належащо. Това са фини, чувствителни неща и за двете страни “, отговори президентът.

Той разяснява и отминалите мирни договаряния сред Ереван и Баку, които се организираха в Прага без присъединяване на Русия.

- Ясно е за какво без нас. Европейските сътрудници се пробват да изключат Русия от всички формати. Ясно е, че в някои случаи това е невероятно, както в този момент да вземем за пример. Но във всеки случай ние приветстваме напъните, ориентирани към понижаване на борбата.

Как върви разграничаването сред Армения и Азербайджан?

- Делимитацията е най-важният въпрос, доста говорихме за това. Има някои предпоставки, че пътят е открит. Предпоставки, че могат да бъдат реализирани съглашения... Ние сме подготвени да предоставим карти на Генералния щаб на Съюз на съветските социалистически републики (за установяване на границите). Това са най-точните карти.

Русия прекрати присъединяване си в зърновата договорка...

- Целият развой на експорт на зърно беше проведен под претекст ползите на най-бедните страни. Но 34% от зърното попада в Турция, 45% - в Европейски Съюз, 3-5% единствено попадат в най-бедните страни. Но белким по тази причина стартира тази комплицирана процедура?

Но не в това е работата. Работата е в офанзивата от Украйна против корабите на Черноморския флот. Тези дронове – както подводни, по този начин и въздушни – са се движели по зърнения кулоар. Те сътвориха опасност за нашите кораби, както и за гражданските. И в случай че Украйна беше съумяла да стигне до някой от тези кораби, ние щяхме да сме отговорни. Ние не прекратяваме присъединяване си в интервенцията, ние го преустановяваме. Нека Организация на обединените нации да работи с Украйна и да подсигурява, че повече няма да има закани.

Ще има ли Указ за привършване на мобилизацията?

- Указът за началото е изработен по предложение на Министерството на защитата. Сега Министерството на защитата предлага да завърши частичната готовност. Завършена е, точката е сложена. 41 хиляди мобилизирани в този момент в бойни формирования. 259 хиляди - във войските, те не вземат участие във военни дейности, само че покачват подготовката си.

Ударите по Украйна са в отговор на нападението против Севастопол?

- Отчасти е по този начин! Но това напълно не е всичко, което можем да създадем .

Какво е подготвена да предложи Русия в договарянията с Украйна?

- За да започнете да оферирате, би трябвало да се водят договаряния. Предварителното слагане на условия и позиции за договаряния, не постоянно е целесъобразно. Така че: ние се разбрахме с тях в Истанбул – а те взеха и след това хвърлиха всичко в кошчето. А в този момент дори законово, като цяло си не разрешиха да приказват за каквото и да е с нас. Е, по какъв начин в този момент да обсъждаме възможни съглашения, в случай че даже няма предпочитание от другата страна да приказва с нас? Ще изчакаме, може би ще назреят някакви нужни условия. А нашата благосклонност от дълго време се знае.

Има ли купувачи за нашия газ?

- Знам, че има доста консуматори и мнозина от тях желаят да купуват съветски газ. Турция е вероятен маршрут за доставки за Европа. Ясно е за какво предложихме да изградим газов хъб в тази страна - тъй като е мъчно да се работи непосредствено с европейските сътрудници. Освен това бяха взривени главните ни газопроводи. Европейците си затвориха устата, мълчат, като че ли са я запушили с парцал. Някой различен имаше наглостта да каже, че сами сме го взривили. Измислят си нелепости.

- С Турция се работи по-лесно. Ердоган е човек на думата си. Ако са съгласни с нещо, те го вършат. Освен това по този начин ни е по-лесно да направляваме Черно море.

Путин сподели, че ръководителят на " Газпром " Алексей Милер е докладвал за първите резултати от инспекцията на терористичната офанзива на дъното на Балтийско море.

- Две фунии с дълбочина 3 и 5 метра. Изтръгнала се тръба с дължина 40 метра, пролуката е - общо тръбите се разминават на 259 метра, а това парче тръба, което беше изтръгнато, се е огънало на 90 градуса и е било изхвърлено на 40 метра настрана, тъкмо в посока на Северен поток 2, който също се оказа развален, явно от тази детонация и разлетялите се фрагменти, - изясни президентът.

Ще отидете ли на G20?

- Все още няма взето дефинитивно решение.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР