Президентът Радев повдигна отново темата за Шенген, тя беше забравена.

...
Президентът Радев повдигна отново темата за Шенген, тя беше забравена.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Радев повдигна отново темата за Шенген, тя беше забравена

Президентът Радев повдигна още веднъж тематиката за Шенген, тя беше забравена. Аз си давам сметка, че има вътрешнополитически процеси в Нидерландия, само че би трябвало да се впрегнат всички старания на всички управляващи в България. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.
" Трябва да се впрегнат всички старания на всички управляващи в България, с цел да страната ни да влезе в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна отминалост. България беше изпълнила всички механически критерии още през 2011 година, от този момент до момента постоянно се намираше ново изискване. Разширяването по двойки не е най-хубавият метод. " " Сглобката " е вид ръководство при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите дейности. Тази смяна е въпрос на смяна за персонална приложимост. Подреди се още веднъж остарелият модел и Николай Денков има персонална заслуга за това. Хората от ден на ден губят доверие в " сглобката ", добави тя.
" Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, по този начин се прави в цивилизована страна, това е честен акт. Има насъскване на производители против преработватели, нужен е консенсусен вид посредством разговор и прелиминарен разбор. Играят си с земеделския министър като пинг-понг, аз в случай че бях на негово място щях да се отдръпва. " Тя изрази вяра Република Северна Македония да извърши изискванията, с цел да стартира действителните договаряния за участие в Европейския съюз.
" Мониторинговият отчет доста от дълго време не действа както за България, по този начин и за Румъния, стана непотребен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха доста държавни управления ", добави Илияна Йотова.
Относно измененията в Конституцията тя съобщи, че е обидно, тъй като " някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница ".
" Заявката за сериозната правосъдна промяна до този миг не е изпълнена ", сподели още Илияна Йотова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР