Президентът Радев изрече директна лъжа Николай Аргиров маркетологПрез последните месеци

...
Президентът Радев изрече директна лъжа Николай Аргиров маркетологПрез последните месеци
Коментари Харесай

Президентът Радев изрече директна лъжа

Президентът Радев изрече директна неистина

Николай Аргиров

маркетолог

През последните месеци президентът Радев не спря с безпочвените си офанзиви против ръководещата коалиция.

Като тяхна кулминационна точка изрече елементарно доказуема неистина.

По време на визитата си във военната база Граф Игнатиево (25.06) във връзка изявлението на премиера Кирил Петковq Радев изрече буквално: " Премиерът персонално призна, че България изнася оръжия за Украйна “.

Имаше поради изявление на премиера пред левия английски вестник " Гардиън ". То може да се види в оригинал на този адрес: https://www.theguardian.com/world/2022/jun/23/i-fear-bulgaria-will-become-a-soft-state-kiril-petkov-on-threat-of-russia?fbclid=IwAR0HQNCH7lyVaYyBFvK2rRQijgzJ81tKNL_zI3oxQkWrNDtgwo1KOaIXYlE

В това изявление на никое място не се загатва за български експорт на оръжия за Украйна. В него Кирил Петков загатва, че част от изнесената помощ за Полша може да бъде понижена „ some of our exports [of aid] to Poland will be sharply decreased “. Изразът „ Износ на оръжия “ изобщо не е употребен от Кирил Петков.

Припомням, че българският парламент взе решение да окаже военно-техническа помощ на Украйна единствено посредством ремонт на военна техника, в случай че такава успее да доближи до България и когато военноремонтните ни фабрики получат аварийни елементи за нея. Българският парламент категорично отхвърли да изнася оръжия за Полша. Това допуска България да оказва военна помощ, единствено посредством ремонт, а не посредством експорт на оръжия.

Правилното тълкувание на думите на Петков е: Ако военната помощ за Украйна стартира, тя може да намалее при вероятно скептично към Запада българско държавно управление.

Целта на лъжата на Румен Радев се демонстрира в последвалото му изречение: „ В своето предпочитание да уцели мен, той простреля госпожа Нинова “. С тези думи Румен Радев непосредствено атакува Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия, които съставляват единствената спънка за действителен експорт на оръжия от България към Украйна.

При въпрос дали България в действителност изнася оръжия за Украйна, Румен Радев не отговори, а постави завършек на изявлението. Хубаво е освен да подлагаме на критика и атакуваме, а и да сме правилни. Нещо, което българският държавен глава от дълго време не е.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР