Президентът Радев и Омбудсманът Мая Манолова да се заемат със

...
Президентът Радев и Омбудсманът Мая Манолова да се заемат със
Коментари Харесай

БСП: Президентът и омбудсманът да заемат позиция за сделката с ЧЕЗ

Президентът Радев и Омбудсманът Мая Манолова да се заемат със договорката за продажбата на ЧЕЗ. За това прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която през днешния ден в Народното събрание прочете декларация от името на групата. 

Според Българска социалистическа партия въпросът със договорката визира националната сигурност на страната и това влиза в пълномощията на президента. За следващ път социалистите предложиха и желаеха страната да стане притежател на енергоснабдителното дружество, защото то е част от основен бранш за страната - енергийният. " Толкова ли нямаме 320 млн? ", попита Нинова. 

" Вярно е, че живеем в пазарна стопанска система и всеки може да продава и купува активи, само че не живеем в дивашка страна. Може би живеем в онази паралелна страна ", сподели водачът на левицата Корнелия Нинова в пленарна зала. 

Нинова напомни думите на Волен Сидеров, че с едни положителни юристи ще изгони ЧЕЗ от България. Тя попита каква е неговата позиция за договорката.

От БСП поискаха кабинетът да каже дали има информация за договорката с енергоснабдителното сдружение и какво е отношение му към нея. 

" Ако държавното управление има такава информация и мълчи, значи имаме паралелна страна и успореден министър-председател ", заключи Корнелия Нинова.

Тя уточни, че от договорката ще бъдат наранени над 2 млн. консуматори на ЧЕЗ и попита в чий джоб ще отидат парите от сметките за ток. Нинова добави, че министър председателят Бойко Борисов носи лична отговорност за бъдещето на тази договорка. От Българска социалистическа партия настояха още министър-председателят да отдели време " сред вечерите си " и да пристигна в Народното събрание и да даде отговори. 

" С помощта на институции и гражданско общество ще се противопоставим на този най-ярък образец на паралелна страна ", безапелационна бе Нинова.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев репликира на Нинова, като я помоли да не драматизира, защото договорката с ЧЕЗ ще бъде тествана от Комисията по финансов контрол и други виновни институции.

Той сподели още, че не възприемат метода на одържавяване на " това и това ", защото " сме виждали до какво води ". Добрев прикани левицата да не прави политика от енергетиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР