Президентът провежда консултации с парламентарно представените партии и коалиции в

...
Президентът провежда консултации с парламентарно представените партии и коалиции в
Коментари Харесай

Демократична България след консултациите при Радев: Имаме волята да дадем принос за излъчване на правителство

Президентът организира съвещания с парламентарно показаните партии и обединения в 46-ото Народно заседание за съставянето на нов кабинет.

Представителите на " Демократична България " дават изказване пред медиите измежду диалога с президента.

" Демократична България " има волята да даде принос да бъде излъчено не какво да е държавно управление, а такова с вероятност за дълбока смяна и рационализация на България, съобщи съпредседателят на партията Христо Иванов.

Една недефинирана поддръжка, която не стъпва на ясни цели и задължения може да се трансформира в " мътна вода ", в която майсторите ловят риба, изясни метафорично Христо Иванов.

Формулата на парламентарната настройка би трябвало да бъде препоръчана от мандадотносителя, тъй че самодейността е при сътрудниците от Има Такъв Народ, безапелационен е съпредседателят на " Демократична България ".

Как ще се поемат взаимните задължения е въпрос на договаряния, може би би трябвало да се върне времето и на честната дума. На този стадий не считаме да обсъждаме персони и нямаме желание без да ни бъде поискано да вършим наши номинации, безапелационен е Иванов.

На този стадий не мога да приказвам за някакви открити разлики, диалозите занапред предстоят, добави той.

На въпрос по отношение на това, че от " ИТН " ще водят договаряния и с Движение за права и свободи, Иванов разяснява, че това е право на мандатоносителя - да реши по какъв начин да форматира болшинството.

Нас ни тормози Движение за права и свободи да останат в диалога и да бъдат част от крайната настройка, само че може би има разсъдък в това да започват диалози, в които нито един участник да не може да бъде решителен, изясни Иванов.

Има Такъв Народ задават формата, ние ще участваме доброжелателно. За нас идващото ръководство да бъде " ваксинирано " от Движение за права и свободи, това ще бъде доста значим приоритет, сподели в умозаключение Христо Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР