Президентът проведе допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на

...
Президентът проведе допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на
Коментари Харесай

Политолози: Все по-малки са шансовете за съставяне на правителство

Президентът организира спомагателни съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на държавно управление. След два дни диалози с главните партии, към момента не е ясно по кое време още веднъж ще се завърти парламентарната рулетка. На масата остават апелите за изглаждане на разликите, с цел да се стигне до постоянно държавно управление даже с живот от едвам няколко месеца.

Ще се откри ли компромис за сформиране на държавно управление или ни чакат нови избори – тематиката разясниха политологът Цветанка Андреева и социологът Първан Симеонов.
 Равносметката: Само Българска социалистическа партия изиска третия мандат Равносметката: Само Българска социалистическа партия изиска третия мандат
Само от Българска социалистическа партия непосредствено желаеха от президента Румен Радев третия мандат за сформиране на държавно управление. Останалите партии, които също могат...

„ След снощното изказване на Слави Трифонов нещата стават все по-ясни. Той изрично разгласи, че Има Такъв Народ ще бъде позиция, което значи че няма да вземат участие в какъвто и да е кабинет ”, сподели Цветанка Андреева. „ Вероятно има още разновидности за ходове и теоретично има време да бъде основано и построено едно въпреки и краткотрайно държавно управление. Реалността обаче от ден на ден сочи, че се отива на последващи избори ”, добави тя по Нова Телевизия.

„ България си аргументи от нищо нещо. Имаше явен митинг, ясно болшинство за смяна. ГЕРБ завърши един цялостен стадий от историята. Имаше подготвен първообраз какво държавно управление да се сътвори – служебното го сподели, беше харесано, създаде всякакви звезди като Кирил Петков и най-после някак си партиите на митинга се скараха ”, разяснява Първан Симеонов.

По думите му това, което се случва сега, е неуместно, тъй като „ при ясна политическа воля, при подготвена чернова за държавно управление, България отива към нови избори ”.

„ На всичкото от горната страна има опити тези избори да не са 2 в 1, т.е. ще би трябвало да разбираем на народа, че би трябвало да върви два или три пъти на избори с обяснението, че машините не могат. Според мен те ще могат. Идеята им беше да създадат нещата по-лесни, а не да е по-трудно. Ако в този момент някой се яви и изясни на хората, че поради машините би трябвало да вървят да гласоподават два пъти, ме е боязън какви резултати и каква интензивност ще има на тези избори ”, сподели още Симеонов. И добави: „ Някои партии се надяват да има държавно управление, само че има партии, които са наясно, че към този момент се върви към избори и споделят, че ще създадат всичко допустимо, единствено и единствено да не е тяхна виновността ”.
 Румен Радев продължава да търси метод да бъде формирано държавно управление Румен Радев продължава да търси метод да бъде формирано държавно управление
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно показаните партии за образуване на държавно управление. Първи ще беседва...

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР