Президентът проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния секретар на

...
Президентът проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния секретар на
Коментари Харесай

Президентът обсъди Три морета 2021 със заместник-помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс

Президентът организира през днешния ден телефонен диалог със заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс. Матю Бойс изрази поддръжката на Съединени американски щати за българското домакинство на президентската самодейност „ Три морета “ през 2021 година, която има за цел да насърчи транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност в района на Източна Европа.
Обща бе позицията, че приобщаването на всички държави-участнички към Инвестиционния фонд на „ Три морета “ е от основно значение за внасянето на повече прагматизъм във формата за районно съдействие. Очаква се Съединени американски щати да поддържат фонда с подаяние от 1 милиарда $. Държавният глава открои смисъла и на бизнеса, както и на интернационалните финансови институции, които могат да бъдат съпричастни при реализацията на общите планове.
 Президентът отговори на премиера за оставката на началника на СРЗИ Президентът отговори на премиера за оставката на началника на СРЗИ
В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с изказвания на министър-председателя по отношение на оставката на началника на столичната Рег...
Разширяването на географския обсег на самодейността и привличане на сътрудници като Гърция и Кипър за реализирането на общи планове, също беше измежду тематиките на срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР