Президентът приключи консултациите с парламентарно представените сили за сформиране на

...
Президентът приключи консултациите с парламентарно представените сили за сформиране на
Коментари Харесай

Край на консултациите при президента. Какво следва?

Президентът завърши консултациите с парламентарно показаните сили за съставяне на ново държавно управление в границите на настоящето Народно заседание. Румен Радев одобри представителите на „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “ и разгласи подготвеност да пристъпи към връчване на първия изследователски мандат.

„ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия подлагаха на критика президента, а Христо Иванов дефинира консултациите като неуспех.
Още няма изясненост по кое време „ Продължаваме промяната “ като най-голяма парламентарна група ще получат мандата за съставяне на кабинет в седемдневен период.
Консултациите при президента за сформиране на ново държавно управление завършиха без диалози с партията, която ще получи първия мандат и без техния сегашен и евентуален сътрудник за ръководство.
С първите съвещания във вторник, които бяха с Има Такъв Народ, президентът разиска тематиката за повдигането на ветото за еврочленство на Северна Македония.
Бившите сътрудници в ръководството желаеха президентът да разсекрети диалозите от Консултативния съвет по национална сигурност от 10 януари по тематиката Северна Македония. Според президента още тогава България е трябвало да работи за подписването на протокола със Скопие, в който да се подсигурява и разрешаването на културните, историческите и просветителните разлики.

Следващите съвещания бяха с сътрудниците на държавното управление в оставка от „ Демократична България “. Последни за съвещания при президента бяха от „ Възраждане “.
Предстои президентът да насрочи дата за връчване на първия изследователски мандат.
Очаква се Радев да се върне от посещаване в Испания и незабавно по-късно да връчи първият мандат за сформиране на държавно управление на Политическа партия. Те ще имат 7 дни да решат ще сформират ли такова или ще върнат досието за опит и на ГЕРБ.

Думата „ избори “ отстъпи място на думата „ разговор “ в мненията на политиците, които през днешния ден участваха в консултациите при президента преди връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

От „ ИТН “ начертаха политическото бъдеще без Кирил Петков и Асен Василев в кабинет от експерти за 1 година. От „ Демократична България “ са на мнение, че би трябвало да се работи за ново държавно управление с мандата на „ Продължаваме промяната “. Само „ Възраждане “ се оповестиха за предварителни избори.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР