Президентът приема случая като доказателство за своите твърденияНали ви казах!

...
Президентът приема случая като доказателство за своите твърденияНали ви казах!
Коментари Харесай

Тръмп за глобата на Google: Нали ви казах, ЕС се възползва от САЩ

Президентът приема случая като доказателство за своите изказвания

„ Нали ви споделих! Европейският съюз наложи санкция от пет милиарда $ на една от нашите огромни компании – Гугъл. Те в действителност се възползват от Съединени американски щати, само че не и задълго! ”, съобщи Доналд Тръмп

Доналд Тръмп употребява санкцията на Гугъл, наложена от Европейската комисия, като доказателство за изказванието му, че Европейски Съюз се възползва от Съединени американски щати. „ Нали ви споделих ”, съобщи в следващия си коментар в Twitter президентът на Съединените щати.

Европейски Съюз постоянно взема на прицел софтуерните компании по въпроси, свързани с налозите, антимонополното законодателство и неприкосновеността на персоналния живот. Доналд Тръмп интерпретира тези дейности като ориентирани против Съединени американски щати, още повече, че санкцията на Гугъл идва в миг на разгаряща се комерсиална война сред Съединени американски щати, от една страна, и Европейски Съюз и Китай, от друга.
още по тематиката
„ Нали ви споделих! Европейският съюз наложи санкция от пет милиарда $ на една от нашите огромни компании – Гугъл. Те в действителност се възползват от Съединени американски щати, само че не и задълго! ”, разяснява Тръмп.

През уикенда той упрекна Европейски Съюз, че е стопански „ зложелател ” на Съединени американски щати след срещата на високо ниво на НАТО и визитата си в Обединеното кралство. Глобата против Гугъл като че ли удостоверява тези негови думи. Говорителката на Европейската комисия по конкуренцията към този момент не е коментирала изказванията на американския президент.

Европейска комисия наложи на Гугъл санкция от 5 милиарда $ в сряда, след антитръстово следствие, обвързвано с мобилната операционна система Android. Разследването заключи, че условието към производителите на телефони да зареждат авансово съответни приложения и услуги на Гугъл на устройства с Android пречи на нововъведенията и лимитира избора на потребителите в Европа.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай, от своя страна, разгласява коментар в блога на компанията по заглавие „ Android сътвори повече избор, не по-малко ”, в който излага причини против решението на Комисията. Интернет компанията възнамерява да апелира санкцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР