Президентът потвърждава казаното от нас месеци наред, заяви Бойко Борисов

...
Президентът потвърждава казаното от нас месеци наред, заяви Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С 30% са свалили цената, а другите 70% къде са?

„ Президентът удостоверява казаното от нас месеци наред ”, съобщи Бойко Борисов пред партийния актив на ГЕРБ в Хасково, цитирайки изявлението на Румен Радев от събота, когато заяви, че намаляването на цените на горивата и на природния газ за идващия месец е с 30%, и че до момента в който има служебно държавно управление няма да има режим на тока, българите няма да стоят на мрачно.

„ Без да намерим петролен бунар, единствено като служебното държавно управление една част от кражбата е спряло и тук желая да им кажа: Не е нужно да чакаме 2 октомври, с цел да го вършим ние, с 30% са свалили цената, а другите 70% къде са? Още 70% би трябвало да смъкват на следващия ден! Правилна им е посоката (на служебното държавно управление – бел. ред.), плаха е, демонстрират, че могат. Да изсекат още 700-800 милиона “, съобщи Бойко Борисов.

Той цитира и изявление на съпредседателя на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев, подбудено също от вчерашното изявление на президента. Според Борисов самият Василев си опонира.

„ Те стопираха контракта с „ Газпром ” и не подписаха контракт за доставки на полутечен газ и оставиха страната с един танкер. Всички складове в Германия са на макс цялостни с газ, единствено „ Чирен ” е на половина. А той (Асен Василев – бел. ред.) има наглостта да упреква служебното държавно управление “, разяснява Борисов.

„ С какво „ смяната ” е съдействала за газовата връзка с Гърция “, попита той, казвайки, че Петков и Василев нямат право да се оправдават с „ не ни стигна времето ”.

„ Брутният вътрешен продукт при нас вървеше нагоре – стотици милиарди. Сега падат, сподели още Борисов пред членовете и симпатизантите на партията в Хасково, “ съобщи още той.

Борисов изброи рецесиите, по време на които ГЕРБ са управлявали, акцентирайки финансовата рецесия в Гърция, миграционния напън и стигайки до COVID-пандемията и съобщи: „ Можем да помогнем и в този момент. На 2 октомври ще стане ясно имат ли потребност от нас хората или нямат. “

„ Чисто партийно, в случай че те (ПП – бел. ред.) изкарат още 2-3 месеца, ще ги гонят хората. Това ще е пагубно. Каква градска десница? С Българска социалистическа партия не би трябвало да се приказва, разяснява още Борисов в подтекста на идните избори “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ анонсира, че в сряда партията ще показа огромен документ – План за възобновяване във всяка една сфера – енергетика, земеделие, просвета, спорт, туризъм.

„ Войната в Украйна би трябвало да свърши – тя е неприятна за украинците, неприятна е и за нас. До тогава ние ще бъдем твърди – оръжие, каквото е належащо, ще оказваме помощ. И от тук насетне ползите на България би трябвало да се защитят с дипломация “, съобщи още Бойко Борисов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР