Президентът потвърждава казаното от нас месеци наред, заяви Бойко Борисов

...
Президентът потвърждава казаното от нас месеци наред, заяви Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С 30% са свалили цената, а другите 70% къде са?

„ Президентът удостоверява казаното от нас месеци наред ”, съобщи Бойко Борисов пред партийния актив на ГЕРБ в Хасково, цитирайки изявлението на Румен Радев от събота, когато заяви, че намаляването на цените на горивата и на природния газ за идващия месец е с 30%, и че до момента в който има служебно държавно управление няма да има режим на тока, българите няма да стоят на мрачно.

Без да намерим петролен бунар, единствено като служебното държавно управление една част от кражбата е спряло и тук желая да им кажа: Не е нужно да чакаме 2 октомври, с цел да го вършим ние, с 30% са свалили цената, а другите 70% къде са? Още 70% би трябвало да смъкват на следващия ден! Правилна им е посоката (на служебното държавно управление – бел. ред.), плаха е, демонстрират, че могат. Да изсекат още 700-800 милиона, съобщи Бойко Борисов.

Той цитира и изявление на съпредседателя на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев, подбудено също от вчерашното изявление на президента. Според Борисов самият Василев си опонира.

Те стопираха контракта с „ Газпром ” и не подписаха контракт за доставки на полутечен газ и оставиха страната с един танкер. Всички складове в Германия са на макс цялостни с газ, единствено „ Чирен ” е на половина. А той (Асен Василев – бел. ред.) има наглостта да упреква служебното държавно управление, разяснява Борисов.

С какво „ смяната ” е съдействала за газовата връзка с Гърция, попита той, казвайки, че Петков и Василев нямат право да се оправдават с „ не ни стигна времето ”.

Брутният вътрешен продукт при нас вървеше нагоре – стотици милиарди. Сега падат, сподели още Борисов пред членовете и симпатизантите на партията в Хасково.

Борисов изброи рецесиите, по време на които ГЕРБ са управлявали, акцентирайки финансовата рецесия в Гърция, миграционния напън и стигайки до COVID-пандемията и съобщи: Можем да помогнем и в този момент. На 2 октомври ще стане ясно имат ли потребност от нас хората или нямат.

Чисто партийно, в случай че те (ПП – бел. ред.) изкарат още 2-3 месеца, ще ги гонят хората. Това ще е пагубно. Каква градска десница? С Българска социалистическа партия не би трябвало да се приказва, разяснява още Борисов в подтекста на идните избори.

Лидерът на ГЕРБ анонсира, че в сряда партията ще показа огромен документ – План за възобновяване във всяка една сфера – енергетика, земеделие, просвета, спорт, туризъм.

Войната в Украйна би трябвало да свърши – тя е неприятна за украинците, неприятна е и за нас. До тогава ние ще бъдем твърди – оръжие, каквото е належащо, ще оказваме помощ. И от тук насетне ползите на България би трябвало да се защитят с дипломация, съобщи още Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР