Президентът поиска съд, конфискация и затвор за властимащите с корупционни

...
Президентът поиска съд, конфискация и затвор за властимащите с корупционни
Коментари Харесай

Президентът поиска да започне ровене за офшорните сметки и фирми на политиците


Президентът изиска съд, конфискация и затвор за властимащите с корупционни покупко-продажби

Виждате, че министър председателят всяка седмица събира директно подчинените му служби. Както се ровят в кофите за отпадък за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните, и офшорни сметки, в парцелите, и компаниите на политици посредством подставени лица. Това сподели през днешния ден президентът Румен Радев в Асеновград, където беше на посещаване във връзка празника на града.

Споменавайки ровенето по кофите, той засяга методът за установяване на каузи на контрабадните цигари всяка година, като се ревизира каква част от кутиите в боклука са с бандерол и какъв брой нямат подобен. В общи линии, след всяко изследване, министър председателят Бойко Борисов акцентира, че делът на контрабандата е рекордно дребен.

Пред публицисти Радев, представен от Би Ти Ви, повтори, че апартаментгейт е единствено началото и вододел, който ще покаже на къде ще върви страната. Не можем да градим съвременна България, в случай че оставим нещата както досега – да се вихри безотговорност и безвластие. Трябват разкрития, присъди, конфискация, връщане на парите ", добави той.

Любопитното е, че изказването на Румен Радев идва ден преди да стартира поредност от срещи сред него и представители на правосъдната и изпълнителната власт и на публични организации по отношение на критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор. Изказването идва и малко повече от месец, откакто Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, който беше на тематика битка с корупцията, приключи без резултат и без подписана декларация, която бе готова от администрацията на Румен Радев.

По мотив вчерашното изявление на турския дипломат Хасан Усукой за проучването на турски език в българските учебни заведения, Радев сподели, че всеки опит за интервенция извън в просветителна система, в българското семейство, историята и езика, "трябва да бъде посичан уверено и безкомпромисно ". Думите на дипломата провокираха остра реакция на премиера и от главните политически партии. От турското посолство обясниха, че става дума за изопачени думи.

Държавният глава сподели още, че е получил преди броени дни особено писмо от президента на Германия, в което той изразявал насладата си, че България е на път да притегли стратегически, международен производител на коли. Според Радев това е положителен образец, по какъв начин президент и министър председател могат да работят дружно за ползите на България.

Президентът засяга възможното отваряне на цех на групата "Фолксваген " в България, като по последни данни страната се конкурира с Турция за неговото привличане. Сърбия също има интерес към плана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР