Президентът подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от

...
Президентът подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от
Коментари Харесай

Президентът освободи главния секретар на МВР Живко Коцев

Президентът подписа декрет за преустановяване на пълномощията и освобождение от служба на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 година президентът през днешния ден издаде декрет, с който приключи пълномощията и освободи от служба основния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, оповестяват от прессекретариата на президента.

Това стана, откакто вчера новият длъжностен кабинет прие решение, с което предложи на президента да освободи Коцев от досегашната му служба. Правителственото решение бе признато неприсъствено.

Живко Коцев подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи предишния четвъртък. Ден по-късно обаче след диалог с тогавашния министър-председател в оставка я отдръпна. Коцев разгласи, че е бил подложен на напън от страна на министъра на вътрешните работи и висши прокурори да напусне поста си в Министерство на вътрешните работи. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното държавно управление. Президентът е известен за оказвания върху Коцев напън, разгласи също в петък някогашният министър председател. Във вторник обаче президентът подлага на критика държанието на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР