Президентът подложи на безпрецедентен политически натиск прокуратурата. Радев трябваше да

...
Президентът подложи на безпрецедентен политически натиск прокуратурата. Радев трябваше да
Коментари Харесай

Гешев обвини президента в безпрецедентен натиск върху прокуратурата

Президентът подложи на невиждан политически напън прокуратурата. Радев трябваше да въплъщава единственото на нацията, само че се трансформира в елементарен български политик от времето на прехода. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на ексклузивен брифинг в Съдебната палата през днешния ден в наличието на неговите заместници, Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите и ръководители на прокуратури от цялата страна. Изявлението на основния прокурор, както стана ясно от думите му, бе във връзка вчерашната реча на президента пред протестиращи, в която свърза мафия с прокуратура

„ Тук през днешния ден с мен са моите заместници, Съвет на асоциацита на прокурорите в България, Управителния съвет на Камарата на следователите в България, административните ръководители на апелативните, окръжните и немалка част от районните прокуратури на територията на цялата страна. Ние всички не сме тук, поради персонални офанзиви против обособени магистрати или против основния прокурор. Възприемаме всичко това като част от работата ни. Тук сме, тъй като институцията Прокуратура на Ребулика България бе препоръчана на невиждан политическо-партизантски напън от президента на Република България и обслужващи го политически обединения “, съобщи Гешев.

„ Когато той слезе при Българска социалистическа партия с госпожа Корнелия Нинова, „ Да, България “, ДСБ, АБВ, Българската евролевица, Движение 21, Мая Манолова, която още не е основала партия, както и Йоло Денев, който също още не е основал партия, Румен Радев се трансформира в елементарен български политик от прехода след 1989 година Българските прокурори се гордеем, че работим за българската нация, а не за корумпираната олигархия. Ще продължим да работим по същия метод и няма да ни спрат милиардите на олигарсите. “, сподели той, като добави, че времето на двойните стандарти е свършило.

Публикуваме с леки съкращения цялото изявлени на Гешев едно към едно, което беше качено и на уеб страницата на прокуратурата:

Тук с мен са моите заместници, членовете на Прокурорската гилдия, административни ръководители на Апелативни, Окръжни и Районни прокуратури от цялата страна, членовете на Управителните препоръки на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в Република България.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР