Президентът Петро Порошенко пое ангажимент, че новият закон за образованието

...
Президентът Петро Порошенко пое ангажимент, че новият закон за образованието
Коментари Харесай

Захариева: Не съм била на срещата на Румен Радев с Бил Клинтън

Президентът Петро Порошенко пое ангажимент, че новият закон за образованието в Украйна няма да засегне правата на българското малцинство в Украйна. Ние следим доста деликатно тази тематика. Бяхме безапелационни пред президента Порошенко. Законът към този момент е реалност в Украйна.
Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ външният министър Екатерина Захариева. Той по-скоро може да даде нова опция за българската страна, тъй като при другите страни е малко по-различно. Българският език се учи като непознат език в украински учебни заведения и се учи извънредно незадоволително. Точно тук би трябвало да работим и работим. Не са правилни изказванията, че не сме реагирали съответно. Идеяата е да се усилят часовете по български език, както и други предмети също да се учат на български. Сега това се случва единствено в неделни учебни заведения. Въобще не е правилно, че не сме реагирали. Напротив. Работим доста старателно по този проблем, безапелационна беше тя.

По мотив визитата в Съединени американски щати, Захариева посочи: Не съм била на срещата на президента Румен Радев с Бил Клинтън. Аз не виждам нищо неприятно в тази среща. Не мисля, че ще има някакви дипломатически проблеми. Не мисля, че това ще се случи. Не знам дали е отправена покана Клинтън да посети България. Такава има към Доналд Тръмп. Работим и за посещаване на Бойко Борисов в Съединени американски щати. Бил Клинтън е почитан политик и не считам, че има проблем в срещата сред двамата президенти, сподели още Захариева.

Външният министър даде детайлности и за откритата мъртва българка на гръцкия остров Миконос. По информацията, която имаме, случаят е станал на 25 септември. Най-вероятно става въпрос за трагичен случай - рухване от високо. Разследването продължава и би трябвало да изчакаме. До тялото на дамата са открити чанта, пари и надали става въпрос за обир. Роднините на младата жена са известени. Доколкото знам тя е била турсит. Пак ще повторя, че най-вероятно става въпрос за трагичен случай, а не за закононарушение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР