Президентът Петър Стоянов (1997-2002) призова българските политици да престанат с

...
Президентът Петър Стоянов (1997-2002) призова българските политици да престанат с
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Престанете с враждебния тон към Македония

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) прикани българските политици да престанат с враждебния звук към Северна Македония. Според него това ще сътвори ненавист към България у македонската нация.

"Изкушавам да кажа нещо, което отново няма да прозвучи лицеприятно за доста нашенски политици. Това, което се случва в Украйна, ни дава един доста явен образец. Войната в Украйна беше акт, който подпечата концепцията за украинско национално съзнание. Казано по-просто, в случай че Украйна до тогава, в случай че не всички украинци до тогава нямаха съзнанието, че са украинци, обособена нация, след тази война, повярвайте ми, те към този момент получиха това схващане. Оставям встрани детайлите по дебата със Северна Македония, съсредоточен единствено върху тона, който употребяват наши политици и наши общественици във връзка с Северна Македония, престанете с враждебния и провокационен звук “, сподели Стоянов в изявление за bTV.

„ Разбира се, България в никакъв случай няма да разгласи война на Македония. Това е полуда, само че този провокационен и неприятелски звук разрешава на запад от нас да се сътвори една нация от хора, които откровено ще стартира да ни ненавиждат. Ако би трябвало да се направи паралел, това е паралел и това е предизвестието, което аз насочвам “, добави вторият президент на България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР