Президентът отново призова прокуратурата да публикува целите чатове, разпространени вчера.

...
Президентът отново призова прокуратурата да публикува целите чатове, разпространени вчера.
Коментари Харесай

Румен Радев пак призова прокуратурата да публикува чата му с Бобоков

Президентът още веднъж прикани прокуратурата да разгласява задачите чатове, публикувани през вчерашния ден. " Ще стане ясно всичко ", сподели Румен Радев, който приказва пред публицисти след тържественото освещаване на знамето на IX Етърски училищен гвардейски отряд във Велико Търново.

" Единственият метод прокуратурата да покаже, че не работи селективно и манипулативно под нечий диктат, това е да разгласява цялостния чат. Както предложих още през вчерашния ден. В противоположен случай ще стане ясно, че се режисира следващия медиен скандал към президентството, с цел да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в региона на ръководството на страната. И упоритият отвод да се проверяват сигналите за фрапантни злоупотреби, които към този момент отекват и в непознатите медии, и в европейските институции демонстрира, че държавното обвиняване е подменило конституционната си задача с тази да обезпечава безотговорност на корупцията по високите етажи на властта ", сподели президентът.

На въпрос дали той ще разгласява чатовете Радев бе безапелационен: " На ход е прокуратурата. Не виждам какво ги смущава, откакто те погазиха и Конституцията и законите, и по отношение на презумцията за невинности, и по отношение на следствената загадка и персоналната преписка ".

" При мен няма никакви злоупотреби, изрично мога да ви кажа ", сподели още президентът.

Радев отхвърли да познава президента на Либерия, само че в случай че е имал опция би се срещнал с него.

" Не съм направил тази среща. Освен това би била забавна среща. Това са двете единствени страни, които се ръководят от централни нападатели. Единият на " Милан ", въпреки и някогашен - другият деен към момента на " Витоша - Бистрица ". И бих споделил положителни неща за българския бизнес като всеки един президент, който отстоява нападателно политиката на бизнеса на своята страна на открито ".

За думите на Каракачанов, че няма нищо неприятно за това една страна да лобира за непознат бизнес Радев обясни какво в действителност вършат непознатите посланици у нас - при всяка среща те упорстват и отстояват за правата на своя бизнес, а непознатите президенти промотират политиката и линията на своя експортно насочен бизнес. Това би трябвало да прави всяка страна, сподели президентът.

Той съобщи, че доста пъти е заставал зад българския бизнес зад граница и постоянно, когато може взема със себе си огромна бизнес делегация. " Това са стотици български компании, представители на българския бизнес, които имат потребност от поддръжка ", сподели той. Всички те са му признателни, тъй като е друго когато с президента седнат на бизнес конгрес и той ги показа пред домакините като честни, софтуерни, сполучливи български компании.

Радев съобщи, че с предприемачите комуникира по друг метод. " Мога да кажа, че доста хора желаят среща с мен и желаят поддръжка ", сподели още той.

На въпрос допустима ли е единна политика сред президентство и държавно управление Радев сподели:

" Нали не си представяте, че това, че ще се прегърнат президент и министър председател, и с това ще се решат проблемите на България. Проблемите на България ще се решат по напълно различен метод - бистрота на решенията, отговорност, отчетност, заличаване на корупцията, стимулиране на бизнеса, който обезпечава високо софтуерно произвеждане, актуален мениджмънт. Бизнесът, който макар всички проблеми в законодателство, администрация, съумява да изнася, да осъществя продукция, който внася налози. Но аз няма да поддържам бизнеса, който дебелее от публични поръчки в нарушаване на всевъзможни правила. Ето, това би трябвало да се почисти с държавното управление. В момента едни работят - внасят в хазната, макар всички административни проблеми, а други наготово вземат, употребяват под формата на разнообразни способи, без да развиват някаква основна продукция ".

Президентът отговори и на въпрос дали българската страна може да се намеси в обстановката за статута на храма " Света София " в Истанбул. До две седмици Турция би трябвало да реши дали той да остане музей, какъвто е сега или да стане настояща джамия.

" Българската страна няма по какъв начин да се намесва в работата на самостоятелния съд на Турция, само че би трябвало да се регистрират историческите и културните дадености, би трябвало да се регистрира, че " Света София " има хилядолетна история и обичаи, свързани с християнството, по тази причина би било удачно това да стане едно чисто за културна непосредственост, духовно единство място, само че да не се протяга ръка на историята на тази черква ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР