Президентът отново начерта разделителни линии. Това каза председателят на ПГ

...
Президентът отново начерта разделителни линии. Това каза председателят на ПГ
Коментари Харесай

Дариткова отправи остри критики към Радев, обвини го в липса на прозрачност

Президентът още веднъж начерта разграничителни линии . Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон.
„ Не знам дали е правилно да се обърна към президента, който преди малко ни напусна. За нас беше знаменателно, че в осмата сесия на 44-тото Народно заседание бяхме почетени от наличието на президентската институция.
Смятаме, че това можеше да бъде добър знак за разговор сред институциите в България и за едно начало на одобряване на техния престиж.
В тази зала ние се кълнем да съблюдаваме законите и Конституцията на страната. В Конституцията е написано, че всеки депутат съставлява освен своите гласоподаватели, а всички български жители. В същата тази Конституция в член 92 е написано, че президентът е въплъщение на единството на нацията.
За страдание ние през днешния ден още веднъж видяхме обрисуване на разграничителни линии. Разделителни линии сред тези, които са издигнали президента, и изявления в интерес на избрани политически сили.
Ние сме подготвени на разговор и постоянно сме го заявявали, само че той би трябвало да стартира с почтено и честно отношение ", подчерта  доктор Дариткова.
" Трябва премахване на дефицитите на прозрачнос т освен в държавното управление и Народното събрание, само че и в самата президентска институция.
„ И там имаме доста образци на непрозрачно осъществяване на функционалностите на президента . Ние постоянно сме считали, че президентството би следвало да се запознае с програмата за съдружно ръководство на това държавно управление, която е обществена и която ние прецизно следваме и изпълняваме.
Съжалявам, че през днешния ден установихме, че няма такова знание. Разчитам, че ще осведомяваме по подобаващ ред президентството за това кои от целите ни са осъществени към този момент и кои предстоят да бъдат изпълнени в идващите две години “, уточни доктор Дариткова.
„ Наистина одобрявам огромна част от проблемите в изявлението на президента, които бяха заложени като предпочитани за идващите години ръководство и в моето изявление съм заложила на тях “, съобщи още доктор Дариткова.
Тя уточни, че разграничителната линия на президента оставя подкрепилите съдружното ръководство отвън рамките на президентската институция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР