Президентът от 2002-ра до 2012-та година е на мнение, че

...
Президентът от 2002-ра до 2012-та година е на мнение, че
Коментари Харесай

Първанов: Малко вероятно е след 11 юли да имаме стабилен парламент

 Президентът от 2002-ра до 2012-та година е на мнение, че парламентарните избори на 11-ти юли няма да доведат до постоянен парламент, който да излъчи постоянно настоящо държавно управление.

" Политическата борба се изостря и това не дава обещание нищо положително ", разяснява във Велико Търново.

Масовите смени, които предприе служебното държавно управление, до някъде са детайл от смяната, уточни още третият български президент:

" Стига активността на служебното държавно управление да не се сведе до това, тъй като това в действителност ще пренапрегне в допълнение обстановката, което не дава обещание нищо положително ". 

Според изгледите за устойчиво ръководство след 11 юли са минимални:

" Не мога да си показва какво ще е това, което ще събере задоволителен брой гласове в Народното събрание, надлежно задоволителна парламентарна поддръжка за едно работещо държавно управление за цялостен мандат. Скептик съм, само че ще се веселя, в случай че ме опровергаят “. 

Във Велико Търново президентът показа книгата си " Пътуване към паметта. Разкази за политиката " и разяснява увеличаващата се политическата борба:

" Моята теза е, че борбата е хранителна среда за некадърни политици. Като не могат да ръководят, като не могат да вършат политика, търсят конфликт. Сега всичко е на персонална основа и е толкоз непримиримо, че аз не мога да си показва до къде ще спрат ". 

Според резултатите от идните президентски избори ще са проекция от парламентарния избор на 11-ти юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР