Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за

...
Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за
Коментари Харесай

Ананиев: Президентът няма необходимото образование да критикува бюджета за 2021г.

Президентът няма нужното обучение и съображение да подлага на критика бюджета за 2021 година. Той разединява нацията и опълчва едни хора на други. Това ми е 35 бюджет, работил съм с всички държавни управления до момента и съм работил почтено и почтено и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с положителни индикатори и цели и съблюдаване на фискалната дисциплинираност на страната. Това разяснява министърът на финансите Кирил Ананиев в ефира на " Дарик Радио ".

Министър Ананиев уточни, че рецензиите и от страна на Иван Костов също не дават отговор на действителността и даде за образец отчет на " Standard & Poor's ", където организацията дава прогноза за бързо възобновяване на страната без несъответствия.

„ В отчета на рейтинговата организация Standard&Poor’s от нощес се отбелязва усъвършенстване в упованията за развиването на българската стопанска система, защото вътрешното търсене е по-устойчиво на въздействието на пандемията, в сравнение с са били предварителните оценки на организацията. На тази база S&P понижава с два процентни пункта спада на Брутният вътрешен продукт, бюджетният недостиг ще остане сдържан през тази и идната година, след което се чака бърза консолидация, съпроводена със забележителен приток на европейски средства “, Ананиев.

Министърът посочи, че упованията на МФ за недостиг през 2020 са към 4,4 %, Коронавирус ограниченията за тази година са в размер на 2,818 милиарда лева или 2,2 %, което значи, че без разноските за последствията от пандемията дефицитът е в границите на 1,9 %. Коронавирус ограниченията за идната година са 3,1 милиарда лева, т.е. дефицитът за идната година без тях се чака да възлезе на 1,5 % от Брутният вътрешен продукт.

„ Ниският спад на Брутният вътрешен продукт ни дава опция доста бързо да пренастроим стопанската система и да излезем на позицията на напредък, за идната година ние предвиждаме растеж на Брутният вътрешен продукт от 2,5 %, до момента в който плануваният от рейтинговата организация напредък е 2,6 % “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР