Президентът няма да влиза в договорки за промени в Конституцията.

...
Президентът няма да влиза в договорки за промени в Конституцията.
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да влизам в договорки за промени в Конституцията

Президентът няма да влиза в сделки за промени в Конституцията. Това разгласи Румен Радев по време на срещата с Висшия адвокатски съвет, оповестява " Нова телевизия ".

Според президента консултациите за промени в главния закон имат за цел да откроят проблемите и вероятните решения в правосъдната система и в други области. Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова съобщи, че при сходен ход е нужна точност, а измененията да са напълно в полза на жителите.

„ За тези промени върша сделки само с българските жители. Ако някой различен прави някакви други ангажименти, желая да припомня, че само българските народни представители и българският президента са оправомощени да предизвикват промени в главния закон. Може да учим непознат опитq само че решенията би трябвало да вземаме сами. Другото е непринуден отвод от суверенитет ”, съобщи Румен Радев.

„ Темата за промени в Конституцията е извънредно сензитивна. Тема, която на моменти се приема даже мъчително от жителите. Това са въпроси, които би трябвало да бъдат обсъждани не прочувствено, а да бъдат прегледани на експертно равнище, извънредно точно, на моменти даже внимателно ”, съобщи Ралица Негенцова, ръководител на Висшия адвокатски съвет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР