Президентът неофициално сне доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен

...
Президентът неофициално сне доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен
Коментари Харесай

Президентът бламира шефа на Антикорупционната комисия

Президентът импровизирано сне доверието си от ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. По-рано през днешния ден президентът свика Консултативния съвет за национална сигурност на тематика: „ Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от ограничения “. Сред поканените за присъединяване е заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев, само че не и ръководителят Пламен Георгиев, заяви " Гласове " от свои източници.

``
реклама

Георгиев стана част от абсурда към парцелите на властта поради две покупко-продажби с жилища в София през 2012 г и 2017 година Медиите разкриха, че има съществено разминаване сред сумите, вписани в имуществените заявления на Георгиев, и материалния интерес, маркиран в бележките в Агенцията по вписванията, като несъответствието е близо 250 хиляди лева

Оказа се, че Георгиев не е заявил терасата-покрив на единия си апартамент, а и двете му жилища по документи са купени на цени, по-ниски от данъчните им оценки.

Шефът на комисия „ Антикорупция “ разгласи, че е жертва на офанзива от олигарси, на които комисията е запорирала парцелите и е повдигнала обвинявания.

Същевременно ръководената от него комисия би трябвало да проверява аферата със закупените на занижени цени жилища от хора във властта. Трима от уличените – някогашният министър на правораздаването Цецка Цачева и зам.-министрите на енерегетиката и спорта – Краимир Първанов и Ваня Колева, подадоха оставки, а ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов бе заставен да напусне Народното събрание.

„ Няма по какъв начин тази антикорупционна комисия, която е назначена и следена от господин Цветанов, да проверява Цветанов по беззъбия закон натрапен от самия господин Цветанов ”, разяснява преди седмица президентът Румен Радев във връзка закупения на нереално ниски цени първокласен апартамент от Цветан Цветанов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР