Президентът не управлява държавата, той има своите конституционни правомощия и

...
Президентът не управлява държавата, той има своите конституционни правомощия и
Коментари Харесай

Проф. Маринов, ИК, издигнал Радев: Президентът няма да има партия любимец

Президентът не ръководи страната, той има своите конституционни пълномощия и не ги е напуснал за момент. Внушенията, че се концентрира някаква власт в него, не дават отговор на истината. Това съобщи в " Денят стартира " проф. Александър Маринов - от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова.

Според него има повишаване на въздействие в следствие от вота на народа.

За първи път от 6 години президент и допустимо болшинство в Народното събрание ще бъдат сътрудници към едни и същи базисни полезности и правила на ръководство. Това е ново, само че не значи, че има обединение, сподели Маринов.

Професорът съобщи, че президентът е асоцииран с необятна социална сила, в която влизат разнообразни партии и освен последователи на партии.

Това е силата за смяна, унищожаване на предходния модел. От тази позиция излиза наяве, че никоя партия не може да претендира за извънредно въздействие към президента, нито той да има искания към избрана партия. Няма да има партия любим. Всеки, който се придържа към тези правила, е добре пристигнал за сътрудник в политиката, сподели Маринов. Той счита, че след следващата стъпка на смяна и при парламентарните, и при президентските избори, ще има градивен диалог към осъществяването на волята на гласоподавателите за промяна на модела. Предстои сложни решения да се взимат, само че посоката е ясна и има вяра за първи път от доста време насам, сподели проф. Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР