Президентът не е политическа партия, която да участва в парламента

...
Президентът не е политическа партия, която да участва в парламента
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ сериозно разкритикува президента: Той да не е вечен? 

" Президентът не е политическа партия, която да взе участие в Народното събрание със своя стратегия. И знайни и незнайни хора ставаха две години и половина, до момента в който траеше този безпорядък, безвремие... Нищо. Сега минах по автомагистралата, по-точно по нямащата я автомагистрала. Сега щеше да е подготвена до Търново и да е подминала Търговище. Ето това ви донесе служебно държавно управление. Тези стотици знайни и незнайни министър председатели, министри, от никого не определени, посочени еднолично от един човек. Това е тирания ". 

Това сподели Бойко Борисов във връзка с предлагането в Конституцията, орязващо пълномощията на президента по отношение на назначението на служебно държавно управление, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" На кого лишаваме пълномощия? Той да не е безконечен? Докато се одобри Конституцията, ще му изтече мандатът. Много му хареса две години и половина еднолично да ръководи всичко в страната и най-после да каже, че са били положителни служебните министри и държавното управление. Две години и половина ми кажете едно нещо, направено в страната. Освен безпорядък, бедност, чудовищна инфлация, обраха ви с по-един лев от нафтата и бензина, стопиха ви приходите, стопиха ви спестяванията. Ето това са сполучливите му държавни управления ", ядоса се водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов акцентира, че като демократ смята, че Народното събрание е мястото, където би трябвало да се вземат решение всички въпроси. 

" В този  механизъм на некоалиция всички демонстрираха разсъдък. Убеден съм, че изключително в идващия бюджет, изключително след ротацията, ще се ръководи още по-добре ", изрази оптимизъм Борисов. Той уточни в кои браншове са отпуснати повече средства в новия бюджет.

" Всичко това го направихме по този начин, че след злополуката за България с тези пет следващи избора, с тези неработещи държавни управления, наричани от същия този презиент, който ги назначаваше, " шарлатани ", сега жалим за тях и споделяме, че са били положителни. Не са били положителни “, посочи той.

" За кметски избори ГЕРБ ще приказва след 15 септември. Дотогава текат събранията, номинациите “, съобщи Борисов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР