Президентът не е песимист, той не е черноглед, той иска

...
Президентът не е песимист, той не е черноглед, той иска
Коментари Харесай

Отчетът на Радев: Президентът не е песимист, президентът иска най-доброто за България

" Президентът не е черноглед, той не е песимист, той желае най-хубавото за България ".  Това съобщи президентът Румен Радев по време на доклада по случай три години от началото на мандата си отпред на президентската институция.

Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред.  Президентската институция продължи да отстоява правовата страна и ползите на жителите, да задава дневния ред по значими тематики и да подтиква дебата сред институциите и жителите, да работи за модерното развиване на България, да отстоява българския интерес. Отчетът няма да бъде самореклама, тъй като оценката я дава обществото. По-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни цели ", сподели президентът. 

Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред и последно това е усъвършенстването на изборното законодателство. За първи път и Народно събрание стартира активността да усъвършенства изборното законодателство не в навечерието на идни избори, а когато би трябвало. Това демонстрира, че откритата и градивна позиция на президента е тласък за отговорно отношение и на останалите институции, акцентира президентът.
Той означи и че е поддържал деен разговор с жителите и институциите през годината.

„ Моите констатации и оферти стават все по-актуални. Продължих да съм преграда на лобисткото законодателство. Там, където виждах, че има нарушавания в конституцията, сезирах и Конституционен съд, добави Радев.

Очаквайте детайлности... 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР