Президентът не атакува инфраструктурни проекти, а законодателство със сезирането на

...
Президентът не атакува инфраструктурни проекти, а законодателство със сезирането на
Коментари Харесай

Президентът не слага тапи и не строи пътища и магистрали

Президентът не нападна инфраструктурни планове, а законодателство със сезирането на Конституционния съд за някои от промените в Закона за държавната благосъстоятелност .

Това се показва в позиция на президентството, разпратена и до медиите във връзка изявления и изявления.

" Това конституционно открито пълномощие на президента (на несъгласие, бел.ред.) не може да бъде опрощение за бездействието на други институции и да легитимира опити за дискредитиране на президента с погрешни и гръмки заглавия. Такива заглавия разкриват в най-хубавия случай неинформираност, а в най-лошия - предумишлено злепоставяне ", показват от администрацията на президента и допълват:

" Отговорност за неудачите в развиването на транспортната инфраструктура в България носи не президентската, а други институции . Обратното значи цялостна замяна на Конституцията и законите и бягство от отговорност. "

В позицията се дефинират изявленията като поредни и манипулативни внушения и се показва, че ветото няма никакво отношение към плана за Автомагистрала " Хемус ". В този смисъл е изрично погрешно, че президентът е поставил " втора запушалка на околовръстното ".

" Подобни изявления може и да са канонично съпричастни с думите на ръководещите, само че целеустремено дезинформират жителите ", се декларира в позицията, която дефинира и като " цинична нечиста сделка с болката на хората " изказване, което обвързва ветото на президента със устрема за понижаване на пътнотранспортните катастрофи: " Това не е проблем, подбуден от конституционните пълномощия на президента, а проблем, действителен и неуреден от доста години. " От президентската администрация поучават медията да насочи своите въпроси към ръководещите за наличието на предлаганото и одобряваното от тях законодателство, което " нееднократно е било в ущърб на ползите на жителите ".

Също по този начин се насочва съвет да се задават въпроси за изразходените средства за инфраструктурни планове.

" Във връзка с отправените към пресцентъра на президентската институция предложения за коментар от разнообразни медии след изявленията, оставяме на вас да прецените какво в действителност се цели с промените в Закона за държавната благосъстоятелност - към до момента съществуващата в закона категория " национални обекти " да се прибавят и " обекти с национално значение " , избрани като такива без съществуването на справедливи критерии. Какви ли минали, сегашни и бъдещи провали в развиването на инфраструктурата , породени от безучастие и непросветеност на виновните институции, ще бъдат оправдавани с дейностите на президента в отбрана на публичния интерес, Конституцията и законността? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР