Президентът Доналд Тръмп ще подпише законопроекта, който предвижда увеличение на

...
Президентът Доналд Тръмп ще подпише законопроекта, който предвижда увеличение на
Коментари Харесай

Белият дом: Тръмп ще подпише по-твърдите санкции срещу Русия

Президентът Доналд Тръмп ще подпише законопроекта, който планува нарастване на глобите против Русия. Това оповестиха от пресслужбата на Белия дом.

" По-рано президентът Доналд Тръмп прочете черновата на законопроекта и договореностите по значими точки от него. Сега той прегледа и финалната версия, утвърди я и има намерение да подпише документа ", заяви говорителката на Белия дом Сара Хъкъби Сандърс.

Изявлението на Сандърс сложи завършек на спекулациите дали Тръмп ще преглътне и ще одобри законопроекта, който намерено не утвърждава или ще го анулира и ще ускори съмненията по собствен адрес по отношение на отношението си към Русия. Явно президентът реши да се спре на по-малкото зло, разяснява Ройтерс.

Във вторник Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди законопроект за нови, по-твърди наказания против Русия, Иран и Северна Корея. Тогава " Законът за противопоставяне против съперниците на Америка посредством наказания " бе признат с 419 гласа " за " против 3 " срещу ". Тази сряда той бе утвърден и от Сената.

Планираните стопански рестрикции бяха признати с паника в Европа поради споменаването на " Северен поток-2 " в документа. Законът изисква от държавното управление на Съединени американски щати " да продължи противодействието " против строителството на този газопровод.

В него се твърди, че планът има " нездравословно влияние върху енергийната сигурност на Европейски Съюз, развиването на газовия пазар в Централна и Източна Европа и енергийните промени в Украйна ".

В него се показва още, че " държавното управление на Съединени американски щати би трябвало да трансформира в собствен приоритет износа на американски енергоресурси " в Европа, " с цел да основава работни места " в американската стопанска система.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР