Президентът на Зимбабве Емерсон Мнангагва благодари на руския президент Владимир

...
Президентът на Зимбабве Емерсон Мнангагва благодари на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Зимбабве благодари на Путин за оръжието от СССР

Президентът на Зимбабве Емерсон Мнангагва благодари на съветския президент Владимир Путин за обстоятелството, че Съюз на съветските социалистически републики образова военните на страната по време на битката за самостоятелност на републиката. Това заяви пресслужбата на Кремъл.

" В предишното, когато се борехме за самостоятелност, вие ни дадохте поддръжка, в това число и образованието за нашите военни ", сподели Емерсон Мнангагва. Според него, след независимостта, Зимбабве се концентрира върху стопанската система.

Путин от своя страна съобщи готовността на Русия да направи всичко, с цел да може съдействието сред страните да е от изгода за техните нации.

През декември съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Русия и Китай, посредством своите " грабителски " дейности, заплашват финансовата самостоятелност на африканските страни и американските национални ползи. Според него Москва работи в прорез с ползите на жителите на континента. Русия " продължава да продава оръжия и да влага в Африка в подмяна на гласове в Организация на обединените нации ", предизвести Джон Болтън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР