Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва оцеля при бомбено нападение в

...
Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва оцеля при бомбено нападение в
Коментари Харесай

Президентът на Зимбабве оцеля при бомбено нападение

Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва оцеля при бомбено нахлуване в град Булавейо, оповестяват международните осведомителни организации.

Кадри от гърмежа на стадиона в града демонстрират Мнангагва да напуща мястото след изявление пред поддръжници, когато бомбата е избухнала.

Държавният глава не е потърпевш , разгласи представителят му. Но измежду ранените има висши публични лица , разкриват локални медии.

 Крокодила се закле като новия президент на Зимбабве
Крокодила се закле като новия президент на Зимбабве

Пред хиляди тържествуващи последователи на националния стадион

Мнангагва пристигна на власт през ноември предходната година, сваляйки от власт някогашния си наставник Робърт Мугабе. Президентът е бил в Булавейо на избирателен протест на партията си преди парламентарните избори, планувани за 30 юли. Изборите ще са първите в Зимбабве, откогато Мугабе беше свален след 37 години на власт.

Говорителят на президента разгласява изказване, в което се споделя: " През последните години имаше многократни опити за лишаване на живота на президента . "

Местно издание оповестява, че вторият вицепрезидент Кембо Мохади е получил пострадвания по краката при гърмежа, само че към този момент не се прецизира сериозността на пострадванията. Вестникът дефинира детонацията като опит за атентат.

Първият вицепрезидент Константино Чивенга и брачната половинка му са получили леки пострадвания.

Други висши публични лица са били ранени, както и някои от бодигардовете им.

Известен с прякора " Крокодила " поради политическата му сръчност и прозорливост, Мнангагва получава военно образование в Китай и Египет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР