Президентът на Южнамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес заяви, че

...
Президентът на Южнамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес заяви, че
Коментари Харесай

Копа Либертадорес и Копа Судамерикана ще завършат

Президентът на Южнамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес съобщи, че Копа Либертадорес и Копа Судамерикана няма да бъдат прекратявани и е оптимистично да се чака, че двата шампионата ще бъдат приключени, даже без съществуването на почитатели по трибуните.

Двата шампионата, които са еквивалентите на европейските Шампионска лига и Лига Европа, бяха спрени в средата на март месец поради пандемията от COVID-19.

"Копа Либертадорес може да стартира тогава, когато локалните шампионати се възобновят. Проблем обаче може да се окаже високата цена за пътешестване от една до друга страна, защото страните към този момент затвориха границите си ", разяснява Домингес.

В двата шампионата, които по проект би трябвало да завършат през ноември, остават да вземат участие още 76 клуба от целия континент.

"Все още ми е мъчно да направя съответна прогноза по кое време и по какъв начин ще се възстановят шампионатите. Всички сме в потрес от протичащото се, само че мисля, че рано или късно всичко ще се възстановява. Просто ще отнеме време. Разбира се, че желая да виждам мачове пред цялостни трибуни, само че методът да върнем футбола е като стартираме без аудитория ", разяснява още парагвайският функционер.

Бройката на световно засегнатите хора от новия ковид към този момент мина 1 милион, а над 52 хиляди изгубиха живота си поради заболяването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР