Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол заяви, че ще

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол заяви, че ще
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея плаши с прекратяване на междукорейския военен пакт

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол съобщи, че ще обмисли прекратяването на междукорейския боен пакт от 2018 година, в случай че Северна Корея още веднъж наруши нейното въздушно пространство, заяви Ройтерс.

Юн направи коментара, откакто беше осведомен за ограниченията за противопоставяне на севернокорейските  Корея миналата седмица, призовавайки за създаване на " голяма дарба за реагиране, която надвишава пропорционалните равнища.

Отношения сред Севера и Юга бяха обтегнати от десетилетия , само че станаха още по-напрегнати, откогато Юн пое поста през май, обещавайки по-твърда линия против Пхенян.

Юн подлага на критика метода, по който военните са се справили с случая с дронове, частично обвинявайки разчитането на предходната администрация на пакта от 2018 година, забраняващ враждебните действия в граничните региони. Той прикани военните да бъдат подготвени за възмездие.

Президентът подреди на министъра на защитата да пусне всеобхватна единица за дронове, която извършва многоцелеви задачи, в това число наблюдаване, разузнаване и електронна война, и да сътвори система за всеобщо произвеждане на дребни дронове, които са сложни за разкриване в границите на една година.
 Южна Корея призна неуспеха си в битката против дроновете на КНДР
Южна Корея призна неуспеха си в битката против дроновете на КНДР

Сеул форсира основаването на профилирано военно поделение за противодействие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР