Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол каза по време на

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол каза по време на
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея разглежда посещението на Пелоси в Тайван като възпиране на Северна Корея

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол сподели по време на телефонен диалог с гостуващата в страната му председателка на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, че нейното посещаване е знак за въздържане на Северна Корея. Държавният глава на Южна Корея акцентира пред Пелоси, че ще работи в тясно съдействие с Конгреса на Съединени американски щати за задълбочаване на двустранния съюз, съобщи организация Йонхап, оповестява Българска телеграфна агенция.

Първият заместник-съветник по националната сигурност на Южна Корея Ким Те-хьо сподели пред кореспонденти, че корейският президент е приказвал с Пелоси по телефона в продължение на 40 минути. Малко преди този момент Пелоси се срещна с ръководителя на южнокорейския парламент Ким Джин-пьо и двамата разискаха районната сигурност, икономическото съдействие и други въпроси.

Двудневната аудиенция на Пелоси в Южна Корея включва също посещаване село Панминчжон, намиращо се сред двете Кореи. По мотив тази планувана аудиенция на Пелоси там южнокорейският президент сподели, че тя ще се трансформира в символ за въздържане на Северна Корея от Южна Корея и Съединените щати.

По думите на Ким американската представителка е декларирала, че съдружниците би трябвало взаимно да изградят свободен и отворен индо-тихоокеански ред. Официални лица споделиха по-рано, че не е планувана персонална среща сред Юн и Пелоси, защото Юн е в лятна почивка.

Чой Йон-бум, старши президентски секретар по връзките с обществеността, отхвърли да разяснява за какво няма да се организира персонална среща сред Юн и Пелоси. Запитан за какво Юн не се е срещнал с Пелоси, Чой сподели пред кореспонденти: „ Всичко се взема решение предвид на националния интерес “.

Пелоси дойде в Сеул през вчерашния ден вечерта на фона на нарасналото напрежение сред Съединените щати и Китай след визитата ѝ в Тайван. Китай осъди пътуването на Пелоси и стартира военни учения към Тайван в символ на митинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР