Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че американските военни

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че американските военни
Коментари Харесай

Сеул иска американската армия да остане в Корея и след помирение с Пхенян

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че американските военни би трябвало да останат на Корейския полуостров и след евентуално помиряване сред КНДР и Република Корея.

В изявление за Фокс нюз Мун акцентира, че въоръжените сили на Съединени американски щати играят доста значима роля за поддържане на " мира и стабилността " в Източна Азия и тяхното наличие е належащо. Той има вяра, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейският водач ще проведат нова среща до края на тази година.

" Американските сили в Южна Корея способстват за сдържането ни на КНДР, само че също по този начин играят огромна роля по повод поддържане на мира и стабилността в Североизточна Азия като цяло. Дори и след подписването на мирния контракт и след реализиране на обединяването, американските сили могат да останат в Корея за мир и непоклатимост в Североизточна Азия ", разясни Мун Дже-ин.

През предходната седмица Мун и Ким Чен-ун организираха трета среща през тази година. Двама дадоха обещание да работят за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров. Ким също се съгласи да одобри интернационалните наблюдаващи за инспекция на нуклеарните обекти.

Според Мун, представен от " Йонхап ", публично преустановяване на Корейската война е належащо, с цел да се реализира нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

В същото време той разгласи пред японския министър председател Шиндзо Абе, че КНДР е подготвена да организира договаряния с Япония за възстановяване на връзките сред Токио и Пхенян. Двамата се срещнаха в коридорите на годишната среща на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР