Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин остро разкритикува САЩ за

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин остро разкритикува САЩ за
Коментари Харесай

Южна Корея гневна на САЩ заради несправедливи мита и тарифи

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин остро разкритикува Съединени американски щати за плануваното въвеждане на мита и цени върху вноса на стомана от страната.

Той назова мярката " несправедлива " и означи, че може да е в нарушаване на съглашението за свободна търговия сред двете страни.

По време на седмичното държавно съвещание Мун изиска от помощниците си " да се оправят уверено с несправедливите търговски протекционистки ограничения , като обмислят подаването на публична тъжба в Световната комерсиална организация (СТО) и да създадат обзор за вероятно нарушаване на съглашението за свободна търговия сред Южна Корея и Съединени американски щати ".

 Тръмп разгласи
Тръмп разгласи " взаимен налог " за " възполващи се " от Съединени американски щати страни

Обяви бюджет за идната фискална година в размер на 4 трлн. $

Той също по този начин прикани държавното управление да прегледа " несправедливостта на сходни ограничения " по време на договарянията за преразглеждане на двустранното комерсиално съглашение сред Южна Корея и Съединени американски щати.

В петък от комерсиалното министерство на Съединени американски щати предложиха на президента Доналд Тръмп да наложи мито от минимум 24 % върху целия импорт на стомана в Съединени американски щати. По-рано Тръмп разгласи, че администрацията му ще вкара " взаимен налог " за страни, които " се възползват " от Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР