Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, че страната ще

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, че страната ще
Коментари Харесай

Южна Корея обеща да се превърне във въглеродно неутрална до 2050 г.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин разгласи, че страната ще бъде въглеродно неутрална до 2050 година , присъединявайки се към други огромни стопански системи, написа " Гардиън ".

Пред Народното събрание на страната Мун съобщи, че Южна Корея, една от най-зависимите стопански системи в света от изкопаеми горива, " интензивно ще отговори " на климатичното сериозно състояние " с интернационалната общественост и ще реализира въглеродна индиферентност до 2050 година ".

Той даде обещание да прекратят зависимостта си от въглища и да я заменят с възобновими източници като част от Новия зелен курс - проект за вложение на милиарди долари в зелена инфраструктура, чиста сила и електрически коли.

Южна Корея е следващата огромна стопанска система, която се ангажира да реализира нулеви излъчвания. Миналата година , а Япония го направи единствено преди няколко дни . Китай разгласи през септември, че

Обявената от Мун Дже-ин вест е в сходство с предложение на ръководещата партия , отправено преди парламентарните избори през април.

Новият проект планува преустановяване финансирането на въглищни централи, въвеждане на въглероден налог, основаване на градски гори, преработване, полагане на основата на нови възобновима сила и основаване на индустриални комплекси с ниски въглеродни излъчвания.

Активисти приветстваха обещанието на Мун, само че предизвестиха, че Южна Корея е седмият максимален замърсител в света през 2017 година, съгласно Международната организация по енергетика, и ще би трябвало да трансформира енергийната си политика, с цел да реализира задачата си за нулеви излъчвания.

Южна Корея разчита на въглища за 40% от енергийните си потребности , до момента в който възобновимите съставляват по-малко от 6%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР