Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, би могло да

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, би могло да
Коментари Харесай

Южна Корея зове за по-импровизирани разговори със Северна Корея

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин разгласи, би могло да има по-импровизирани договаряния и срещи с вожда на Северна Корея Ким Чен-ун, откакто американските управляващи се приготвят за историческа среща сред президента Доналд Тръмп и Ким, оповестява " Ройтерс ".

Мун и Ким организираха изненадваща среща в събота в граничното село Панминчжон, по време на която те се схванаха, че срещата на върха сред Северна Корея и Съединени американски щати би трябвало да се организира .

 Американска делегация дойде в Северна Корея за подготовката на срещата Тръмп-Ким
Американска делегация дойде в Северна Корея за подготовката на срещата Тръмп-Ким

Начело е посланикът на Съединени американски щати във Филипините...

" Това, което е по-важно от всичко останало от последната среща на върха сред двете Кореи, беше, че водачите елементарно реализират контакт и елементарно се срещат, с цел да разискват неотложни въпроси, без комплицирани процедури и формалности , тъкмо като инцидентна среща ", посочи Мун Дже-ин.

Тръмп през предходната седмица анулира срещата с Ким , планувана за 12 юни в Сангапур, преди да разгласи, че е преразгледал решението си, а американски и севернокорейски публични лица се срещнаха, с цел да обсъдят детайлностите на среща на върха.

 Лидерите на Северна и на Южна Корея имаха двучасова среща
Лидерите на Северна и на Южна Корея имаха двучасова среща

Срещата е била в южната част на Пханмунджм

Вчера Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че представители на Съединени американски щати и Северна Корея са се срещнали в Панминчжон, село в Демилитаризираната зона, която разделя тежко въоръжената граница сред Северна и Южна Корея.

Екип от публични лица от Съединени американски щати също по този начин е пътувал до Сингапур, с цел да се срещне с представители на Северна Корея там, допълниха от Белия дом. Сун Ким, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Южна Корея, е управлявал американската делегация, която се е срещнала със севернокорейските представители на границата.

След няколко седмици на политически пози от страна на Тръмп и Ким, анализаторите приветстваха новината за изпращането от страна на Съединени американски щати на екип от опитни договарящи, с цел да проведат няколко дни подготвителни договаряния с представителите на Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР