Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обеща да посети Пхенян

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обеща да посети Пхенян
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея обеща да посети Пхенян

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин даде обещание да посети Пхенян след нужните мерки, в отговор на поканата от свернокорейския водач Ким Чен-ун за среща на върха в КНДР, заяви организация Киодо.

 © Българска телеграфна агенция
Поканата бе предадена през днешния ден на среща в Сеул на южнокорейския държавен глава с делегацията от КНДР за Зимните олимпийски игри. Говорител на администрацията на южнокорейския президент, представен от международните организации, уточни, че поканата е предадена устно от сестрата на севернокорейския водач, Ким Йо-чен, на срещата в Синия дом (южнокорейското президентство). Тя е предала на Мун и писмо от брат си, в което Ким Чен-ун показва подготвеност да се срещне с президента на Южна Корея допустимо най-бързо.

Говорителят на президентството, представен от АП съобщи, че Мун е дал отговор, че Северна и Южна Корея би трябвало да продължат да работят за основаване на условия за осъществяване на такава среща на върха. Евентуално посещаване на Мун в Северна Корея би било първата среща сред водачите на двете Кореи от 2007 година, отбелязва Ройтерс. На срещата с делегацията от КНДР Мун е призовал Пхенян да стартира разговор с Вашингтон, уточни пред публицисти представителят на Синия дом, представен от ТАСС.

" Скорошно начало на разговор сред Съединени американски щати и Севера е належащо също по този начин за развиване на междукорейските контакти ", е споделил южнокорейският водач пред делегацията от КНДР. На срещата е реализирано и съглашение да се предизвиква разговорът сред Севера и Юга за подсилване на връзките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР