Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза при завръщането си

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза при завръщането си
Коментари Харесай

Южнокорейският президент ще предаде на Тръмп писмо от Ким Чен-ун

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин сподели при завръщането си от визитата си в Северна Корея, че севернокорейският водач Ким Чен-ун му е предал обръщение, което да връчи на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ким е изразил пред Мун също по този начин вяра, че в скоро време ще се организира нова среща на върха сред него и Тръмп. Първата среща сред тях беше на 12 юни в Сингапур.

Севернокорейският водач е декларирал още, че желае бързото довеждане докрай на денуклеаризацията, описа още Мун.

" Ким Чен-ун показа, че желае бързо да се завърши денуклеаризацията и той да се концентрира върху икономическото развиване ", сподели южнокорейският водач.

" Ким изрази вяра, че американският държавен секретар Майк Помпейо ще посети Северна Корея скоро и че в близко бъдеще ще може да има среща на върха с Тръмп, с цел да може процесът на денуклеаризацията да се придвижи напред бързо ", сподели Мун, съобщи Ройтерс.

Южнокорейският водач напомни, че идната седмица той ще се срещне с Тръмп и ще му съобщи посланието от Ким. На тази среща той и Тръмп ще разискват задачата, декларирана от водачите на двете корейски страни да се разгласи публично завършек на Корейската война до края на актуалната година, съобщи Асошиейтед прес.

" Надявам се, че мирният контракт със Северна Корея ще бъде подписан в близко бъдеще ", съобщи Мун, представен от ТАСС.

Корейската война /1950-1953 г./ механически продължава, тъй като завърши с преустановяване на огъня, а не с кротичък контракт, напомня АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР