Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и лидерът на Северна

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и лидерът на Северна
Коментари Харесай

Лидерите на Северна и Южна Корея са обсъдили бъдеща среща с Тръмп

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун са се срещнали още веднъж, с цел да обсъдят възможна бъдеща среща с американския президент Доналд Тръмп, оповестява euronews.com.

Тръмп трябваше да се види на четири очи с Ким Чен Ун на 12 юни в Сингапур. В четвъртък обаче стана известно, че американският държавен глава анулира срещата. Причината " неприкритият яд и откровена неприязън " в последните изказвания на Ким Чен Ун.

Лидерите на двете Кореи са се видели покрай границата сред двете страни - в демитализираната зона, като главната тематика е била е организирането на нова среща.

" Разговорите ни са доста продуктивни в посока да има нова среща, което в случай че се случи ще е в Сингапур на същата дата 12 юни, а в случай че е належащо ще бъде измислена нова ", оказва се от пост на Тръмп в " Туитър ".

В отговор представителят на южнокорейският президент съобщи: " Ние сме внимателно оптимистични, че има вяра за разговор сред Северна Корея и Съединени американски щати. Продължаваме да следим развиването на тематиката доста деликатно ".

Срещата би била историческа - за пръв път настоящ американски президент ще беседва на четири очи със севернокорейски водач. Поканата за нея пристигна от Ким, а Тръмп изненадващо приеслед месеци остри нападки и закани против Пхенян.

We are having very productive talks with North Korea about reinstating the Summit which, if it does happen, will likely remain in Singapore on the same date, June 12th., and, if necessary, will be extended beyond that date.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 26, 2018
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР