Президентът на Южен Судан, 71-годишният Салваторе Киир Маярдит, се напика,

...
Президентът на Южен Судан, 71-годишният Салваторе Киир Маярдит, се напика,
Коментари Харесай

Президентът на Южен Судан се напика на живо под химна

Президентът на Южен Судан, 71-годишният Салваторе Киир Маярдит, се напика, до момента в който свиреше националният химн. Любопитни кадри бяха показани от Kivu News 24 в Twitter.

Инцидентът е станал на 14 декември. Държавният глава дойде на церемонията по стартирането на автомагистралата Джуба (столицата на Южен Судан) - Терекека (град на западния бряг на Нил).

Видеото демонстрира осъществяването на духов оркестър, при което левият крачол на политика се намокря. Наоколо има чиновници и военни, само че никой не поглежда.

" Ясно е, че Салва Киир не подозира какво се случва. Той видя казуса едвам в самия край ", означават създателите на видеото.

Спътници на президента свързват куриоза с проявата на неговия национализъм. Твърди се, че Салва Киир не е отишъл до тоалетната, с цел да не прекъсне химна и церемонията, пишат журналисти от плана Sahara Reporters.

„ Тъй като събитието беше излъчено онлайн по малкия екран, нищо не можеше да се направи, с цел да се поправя неуместната обстановка. Смята се, че Маярдит страда от заболяване на пикочните пътища “, означават репортерите.

Потребителите на обществените мрежи реагираха друго на случая. Някои упрекнаха операторите в " мръсна работа и срам за президента ", други споделиха, че Маярдит не може да управлява страната заради здравословни аргументи.

Салваторе Киир Маярдит ръководи Южен Судан от оповестяването на независимостта. Републиката се появи на картата на света след референдума за обособяване от Судан, който се организира от 9 до 15 януари 2011 година

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР