Президентът на Виетнам Нгуен Суан Фук подаде оставка от задълженията

...
Президентът на Виетнам Нгуен Суан Фук подаде оставка от задълженията
Коментари Харесай

Виетнамската компартия свали от власт президента и го изключи от ЦК

Президентът на Виетнам Нгуен Суан Фук подаде оставка от отговорностите на държавен глава, а също по този начин напусна Централния комитет и Политбюро на Комунистическата партия на Виетнам.

„ Във вторник Централният комитет на Комунистическата партия на Виетнам одобри оставката на Нгуен Суан Фук от поста президент на Виетнам и го в профил от Централния комитет и Политбюро на партията по негова лична молба “, заяви Виетнамската осведомителна организация.

В официалното съобщение на Централен комитет се споделя, че Нгуен Суан Фук е взел решение да подаде оставка, откакто стана ясно, че е затворил очите си за редица нарушавания от представители на висшето управление на страната, по-специално вицепремиери и няколко министри.

По-рано вследствие на следствието двама вицепремиери бяха освободени от служба, а против двама министри и няколко други длъжностни лица бяха повдигнати наказателни обвинявания.

Нгуен Суан Фук бе президент на Виетнам от 5 април 2021 година В интервала 2016-2021 година бе отпред на виетнамското държавно управление.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР