Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че са наловени 13

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че са наловени 13
Коментари Харесай

Мадуро: Хванахме хора на Тръмп, които са искали да направят преврат и да ме убият

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че са наловени 13 наемници, които са имали желание да извършат прелом в южноамериканската страна. Сред тях са американски жители, които са членове на службите за сигурност на американския водач Доналд Тръмп, твърди Мадуро, написа БГНЕС
Венецуелският президент има вяра, че задачата на проникването на наемниците във Венецуела е неговото ликвидиране, съобщи ТАСС.
" Заловени бяха 13 терористи. Ние иззехме материали, които те имаха намерение да употребяват, с цел да изпълнят проекта си. Открити бяха опиати, долари, оръжие, мобилни телефони, радиостанции, устройства за нощно виждане ", сподели Мадуро, чиято тирада беше излъчена по държавната телевизия на Венецуела.
Президентът на Венецуела добави, че всички, взели участие в залавянето на нарушителите, ще бъдат наградени и нараснали.
" Сред хванатите наемници има изменник на име Антонио Секея и жител на име Бадуел, който сподели, че двама американци от групата за сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са били в групата ", сподели Мадуро. Президентът на Венецуела добави, че по-късно двама жители на Съединени американски щати са арестувани. Той сподели документите на американци с имена Люк Александър Денман и Айрън Бери.
На 3 май венецуелските управляващи оповестиха, че са съумели да предотвратят навлизане на група наемници от Колумбия, които имат намерение да извършат прелом в Боливарската република. Според ръководителя на Конституционното заседание на Венецуела Диосдадо Кабельо наемниците са се пробвали да влязат във Венецуела с лодка.
Властите на Колумбия отхвърлиха изказването на венецуелската страна. Според тяхната версия Каракас насочва неоснователни обвинявания против Богота, с цел да отклони вниманието от вътрешните си проблеми.
За момента Белият дом не разяснява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР